Esterhazy-saus

  • Hongaars, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-05-2002

Genoemd naar Esterhazy Miklos (1765-1833) - typisch aan Esterhazy-recepten zijn de in julienne gesneden wortels en wortelachtige groenten

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
100 g ui
50 g wortel
50 g raapjes of witte knolletjes
100 g knolselderij
60 g boter
1 flinke eetlepel zoete paprikapoeder
20 g bloem
2 1/2 dl witte droge wijn
2 1/2 dl bouillon
zout-peper-scherpe paprikapoeder-snuifje suiker en 1/2 bekekertje zure room
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-de ui schillen en evenals de andere groenten wassen en laten uitlekken.
-al de groentes in zeer fijne reepjes snijden
-in de hete boter glazig laten worden
-bestrooien met de zoete paprika en de bloem
-voorzichtig roeren en laat de bloem lichtbruin kleuren
-ondertussen laten we de bouillon en de wijn inkoken tot 3 dl
-voeg dit bij de ui en bloem, en laat binden
-op een zacht vuur 15 min laten doorkoken
-met zout-peper-scherpe paprika , en een beetje suiker maken we de saus pikant op smaak af
-als de pan van het vuur is roer je de zure room erdoor

Serveertip

deze saus is erg lekker bij kort gebraden vlees ; bij schnitzels; bij steak; koteletten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten