varkensvlees gemarineerd in pepersaus

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-05-2002

Plakjes varkenshaas ietwat geplet en lekker gemarineerd in een pikante marinade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
De tijd om te marineren bedraagt 2? uur)

* 750 gram varkensfilet

* 5 theelepel citroensap

* 3 teentjes knoflook

* 3 el fijngemalen gedroogde rode pepers

(chilivlokken)

* 2 el olie

* ? tl komijn

* zout naar smaak



Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verkruimel de rode pepertjes en vermeng deze met de komijn en het zout. Roer de olie en het citroensap beetje bij beetje door het kruidenmengsel totdat het een smeuige pasta is geworden. Roer de knoflook erdoor. Snij de varkensfilet in 4 tot 6 plakken. Leg de plakken vlees tussen velletjes plasticfolie en sla ze met de zijkant van een hakmes plat. Bestrijk de plakken vlees aan beide kanten dun met de kruidenpasta. Leg het vlees in een schaal en laat het ongeveer 2.5 uur op een koele plaats staan.

Bereidingswijze

Grilleer de plakken vlees met de kruidenpasta ongeveer 4 minuten per kant onder de voorverwarmde ovengrill.

Laatste reacties

pamellen avatar
pamellen 27-05-2002

Mooi recept ik ga deze eens proberen je hoort wel of het gesmaakt heeft. Ellen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten