SIO MOAY
- Aziatisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 26-05-2002
Open Chinese pasteitjes met Gehakt- en Groentevulling
Ingrediënten
VOOR HET VULSEL:
VOOR DE KORST:
VOOR DE PANGSIETVELLETJES:
VOOR DE SAUS: 2 afgestreken el fijngemalen lomboks
Bereidingswijze
Het vulsel wordt gemaakt door de rebung, waterkastanjes, champignons, prei, gehakt, meel, zout, peper, suiker, Chinese ketjap en het ei te vermengen.
DE PANGSIETVELLETJES: Kluts het ei, doe het meel en het water erin en maak een soepel deegje.
Bestuif een deegplank met maizenameel en rol het deeg uit.
Strijk de reuzel uit op het deeg, vouw het op en rol het nog eens uit. Herhaal dit.
Verdeel het deeg in 4 stukken.
Rol elk stuk uit en snijd hier kleine vierkantjes van 7 cm uit.
Stapel 3 of 4 vierkantjes op elkaar met maizenameel er tussen en rol alles heel licht uit.
Trek deze vierkantjes voorzichtig van elkaar af.
Leg telkens op de handpalm een pangsietvelletje en daarop een volle eetlepel van het vulsel.
Trek de 4 punten naar boven en druk de zijden samen, zodat er een soort bloem
gevormd wordt.
In het midden daarvan strooit men wat fijngehakte worteltjes en daarom heen de krab.
Zet de sio moay's rechtop in de stomer, stoom ze 20 minuten en serveer ze op een schaal gegarneerd met takjes selderie en
de VOLGENDE SAUS: Meng de lomboks met tomatenketchup, zout, suiker, ketjap, azijn.
Serveer deze saus in kleine schoteltjes met de mosterd.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties