Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. gebakken rijst met ei

gebakken rijst met ei

Door: servedwithcookies

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-05-2002

Ingrediënten 2 personen


2 eetlepels olie
4 lente uitjes
1 teentje knoflook
1 theelepel geraspte gemberwortel
4 eieren
voor 2 personen rijst
100 gram diepvries dopertwen
sojasaus
versgemalen peper
kroepoek


Verder heb je nodig


Braadpan


Gebakken rijst met ei en kroepoek

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien snipperen, knoflook snipperen eieren loskloppen maar niet schuimig

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een Braadpan en fruit hierin de uitjes en de knoflook licht van kleur. Voeg de geraspte gemberwortel toe. Voeg de eieren toe aan de uitjes in de braadpan. Roer steeds met een vork tot de eieren gaan stollen. Kook ondertussen de doperwten enkele minuten in een bodem water. Laat ze uitlekken. Voeg de rijst met de dopertwen aan het eimengsel toe, en bak dit alles steeds roerend tot de rijst heet is. Breng op smaak met sojasaus en vers gemalen peper

Serveertip

Kroepoek, en een frisse komkommersalade



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van servedwithcookies
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top