1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Couscoussalade

Couscoussalade

  • Marokkaans, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 26-05-2002

Ingrediënten 6 personen


500 gr. couscous, 600 ml. water, 2 vijgen, 2 tomaten, 3 bosuitjes, 2 eetl. verse munt, 2 eetl. verse koriander,100 gr. feta, 75 gr. rozijnen.
Voor de dressing: citroensap, 1 theel. sambal, 1 dl. olijfolie extra vierge



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook het water en laat de couscous hierin wellen. Snijdt de vijgen, tomaten, bosuitjes, munt en koriander klein. Snijdt de feta in blokjes, was de rozijnen. Voeg dit alles bij elkaar en schep de vulling door de couscous.
Maak de dressing door het citroensap, de olijfolie en de sambal door elkaar te roeren.

Serveertip

Serveer de dressing naast de couscoussalade en serveer de salade met wat yoghurt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van haalenvan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van haalenvan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top