Appelkruimelkoek

  • Goedkoop en snel, Nagerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gr. bloem, 50 gr. boter, 50 gr. suiker, 1/2 ei, 1/2 zakje vanillesuiker, appels of andere vruchten
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200*C

Bereidingswijze

Schil de appelen of prepareer andere vruchten die je gekozen hebt. Snijdt er schijfjes van. Rangschik de appelen in een beboterde ovenschaal. Strooi wat suiker (niet teveel; het deeg is ook al zoet)en kaneel over het fruit.
Roer de boter los samen met de suiker, vanillesuiker en het ei. Daarna beetje bij beetje de bloem toevoegen. Het deeg moet kruimelig zijn. Zoniet dan iets meer bloem toevoegen. Het deeg over het fruit kruimelen en in de oven plaatsen totdat het deeg een mooie goudbruine kleur heeft. Je kunt de schaal ook afdekken wanneer het deeg te snel bruin wordt.

Serveertip

Heerlijk wanneer dit gerecht lauwwarm is.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

haalenvan avatar
haalenvan

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten