dolma

  • Turks, Tussengerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 26-05-2002

het is eigenlijk een bij gerecht, maar het is ook een lekkere vervanger voor chips, nootjes e.d.

Deel dit recept

Ingrediënten
500gr. Turkse groene paprika's
250 gr. gehakt,
1 waterglas rijst (gewassen),
1 middelgrote ui,
5 of 6 takjes verse peterselie,
1 eetlepel dolmakruiden,
2 theelepeltjes zout,
1 eetlepel tomatenpuree,
2 eetlepels olie,
1 middelgrote tomaat
eventueel ook een paar knoflookteentjes(geperst)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote kom,
mes,
pan.

Voorbereiding

In een kom doe je de gehakt en er bovenop een ui snipperen, rijst wassen en toevoegen, peterselie hakken en al die andere ingrdienten doe je erbij en dan goed kneden.
meeak de paprika's scoon en haal de zaadjes eruit( de paprika's moeten heel blijven, alleen het "kopje" mag eraf)en was ze.
vul de paprika's met het gehaktmengel en er boven op een stukje tomaat leggen.
Alles naast elkaar in een diepe pan zettenen nog een beetje tomatenpuree lossen in 1 1/2 glaasje water en dat er ook bij gieten.

Bereidingswijze

Laat het eerst op een hoog vuur koken,
daarna op laag vuur ongeveer 45 min. koken!

Serveertip

je kan deze vulling ook in wijnbladeren,
aubergine en courgette doen!
EET SMAKKELIJK!!!!!
als u de vulling in druiven bladeren doet:
eerst klaarmaken en als u nog iets overhoudt zijn ze koud ook lekker om te eten!!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten