basisrecept flensjes

  • Nederlands,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 26-05-2002

Basisrecept, circa 8 stuks

Deel dit recept

Ingrediënten
125 gr bloem

snufje zout

2 eieren

3 dl melk

1 eetl gesmolten boter

boter of olie om te bakken
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 931,10 kcal
Koolhydraten 103,39 g
Eiwitten 38,47 g
Vetten 39,32 g

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het zout boven een kom. Maak een kuiltje in het midden, breek de eieren erboven en voeg wat melk toe. Roer alles door elkaar. Giet al roerend de rest van de melk erbij en roer de boter erdoor.

Verhit wat boter in een koekenpan van 18 cm doorsneden. Zorg ervoor dat de panbodem overal vet is. Giet er 2 - 3 eetlepels beslag in, draai de pan rond zodat de panbodem met een dun laagje beslag is bedekt. Draai de hittebron 1 minuut hoog tot de bovenkant droog en de onderkant bruin is.

Keer de flensjes met een pannenkoekenmes en bak de andere kant 30 seconden. Neem het flensje uit de pan, houd het warm tot alle flensjes zijn gebakken.

Serveertip

Serveer de flensjes met citroensap en suiker of warm gemaakte jam of met een zoete of pikante vulling.

Laatste reacties

carodun avatar
carodun 14-06-2002

Dit is het recept zoals ik ze ken van vroeger. En nauwelijks meer werk dan kant en klaar; wel veeel lekkerder. Zacht van binnen met een knapperig korstje...ik heb ze wat dikker gemaakt en er 4 pannekoeken van gebakken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten