saucijzenbroodjes

  • Goedkoop en snel, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-05-2002

Lekkerder dan uit de winkel! Makkelijk en ideaal voor een snelle maaltijd of als borrelhapje!

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
Benodigdheden voor 10 saucijzenbroodjes:

300 gram runder(!)gehakt
10 plakjes bladerdeeg
2 eierdooiers
zout/kruiden/sambal (toepassing naar keuze)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.



Bereidingswijze

Leg de plakjes bladerdeeg op een glad oppervlak. Bereid daarna het gehakt: meng het gehakt naar keuze met kruiden, sambal, of zout en peper. Eventueel kunnen ook ingredienten als ui, paprika, prei, kaas, etc. worden toegevoegd. Maak van het gehakt 10 rolletjes en leg deze op het bladerdeeg (net naast het midden).
Maak de randen van het bladerdeeg wat vochtig met een bakkwastje en vouw het bladerdeeg dicht. Goed aandrukken!
Bestrijk de dichtgevouwen plakjes bladerdeeg aan de bovenzijde met eigeel.
Vervolgens ca. 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Serveertip

Ook heerlijk als borrelhapje of als traktatie op een feestje. Snijd de saucijzebroodjes in dat geval voordat ze de oven in gaan, in vier stukjes. Zorg ervoor dat ze in dat geval voldoende kruiden/smaak hebben! Maak bijvoorbeeld verschillende soorten, bijv. kerrie, sambal, paprika, ui, kaas.

Je kunt dit hapje ook al een dag vantevoren klaarmaken! Warm maken gaat heel gemakkelijk: 10 minuten in een oven van 100 graden en het smaakt weer heerlijk vers en warm!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

johannawilma avatar
johannawilma 30-05-2002

Mmmmmmmmmmmmmmm! Vindt Lois ook. We zijn ze warm aan het opsmikkelen....

johannawilma avatar
johannawilma 28-05-2002

Mjam, mjam... het water loopt me in de mond. Ik verwacht ze over een week of vijf, zes vers te krijgen van je!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten