Courgettegratin met rundertartaar

  • Frans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-05-2002

Bron: Woensdag Gehaktdag

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr rundergehakt

2 eetlepels (olijf)olie

500 gr tomaten, ontveld, ontpit, in blokjes

2 eetlepels boter

2 eetlepels bloem

4 dl melk

100 gr verse kaas met knoflook en kruiden

zout en (versgemalen) peper

600 gr courgettes

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, ingevet met olijfolie

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 C.
Bak de tartaar in hete olie op hoog vuur rul uit. Voeg de tomaten toe en laat ca. 10 minuten zachtjes stoven en het vocht verdampen.
Maak van de boter, bloem en melk een witte saus . Roer er de kruidenkaas door en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de courgettes in ca. 1 cm dikke plakjes. Leg de courgettes en het gehaktmengsel in laagjes in de ovenschaal; de bovenste laag bestaat uit courgettes.

Bereidingswijze

Verdeel de saus over de courgettes en zet de schaal ca. 30 minuten in de oven tot de bovenste laag goudbruin is.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten