Courgettegratin met rundertartaar
- Frans, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 26-05-2002
Bron: Woensdag Gehaktdag
Ingrediënten 4 personen
500 gr rundergehakt2 eetlepels (olijf)olie
500 gr tomaten, ontveld, ontpit, in blokjes
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
4 dl melk
100 gr verse kaas met knoflook en kruiden
zout en (versgemalen) peper
600 gr courgettes
Benodigdheden
ovenschaal, ingevet met olijfolieVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 C.
Bak de tartaar in hete olie op hoog vuur rul uit. Voeg de tomaten toe en laat ca. 10 minuten zachtjes stoven en het vocht verdampen.
Maak van de boter, bloem en melk een witte saus . Roer er de kruidenkaas door en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de courgettes in ca. 1 cm dikke plakjes. Leg de courgettes en het gehaktmengsel in laagjes in de ovenschaal; de bovenste laag bestaat uit courgettes.
Bereidingswijze
Verdeel de saus over de courgettes en zet de schaal ca. 30 minuten in de oven tot de bovenste laag goudbruin is.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties