vegetarische Indische spaghetti
- Indiaas, Vegetarisch
- 20-30 min.
dit recept is gezond,pittig,lekker en eenvoudig te maken!!dit moet je geproeft hebben!!
Ingrediënten 5 personen
*1 groot blik gepelde tomaten(in blokjes)*2 ajuinen
*1 gele en oranje paprika
*1 blikje tomatenpuree
*6 wortels
*3 handjes mexicaanse bonen (bruine bonen)
*1 kleine venkel
*1 kleine courgette
*650 gram quorn-gehakt
*500 gram pennes of spirellis
*3 eetlepels currypoeder
*1 grote eetlepel indische curry-paste (Tandoori).Je kan kiezen of je Hot of Mild erin doet naar eigen smaak.
*peper en zout
*1 eetlepel geplette correander
*4 eetlepels olijfolie
*1 teentje geperste knoflook
*100 gram geraspte parmezaan
*1 eetlepel pesto
*2 eetlepels basilicum
Benodigdheden
*3 kookpotten*aardappelmesje
*houten lepel
*dunschiller
Voorbereiding
*snij de ui fijn
*reinig en snij de venkel,de courgette en de wortels
*pocheer de bonen
*bak het quorn-gehakt in 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
*fruit de ui in de overige 2 eetlepels olijfolie
*voeg de knoflook toe
*voeg de groenten toe en blus met 1/4 glaasje water
*laat sudderen op een zacht vuurtje tot alle groenten zacht zijn
*voeg de gepelde blokjes tomaat toe
*roer goed om en laat even uitkoken
*voeg de tomatenpuree toe samen met de currypoeder,de correander,de basilicum,de peper en het zout
*laat nog een 10 tal minuten goed door koken
*voeg de bonen toe
*roer het quorn-gehakt er door
*kook de pasta in gezouten water
*voeg nu de pasta bij de saus
*voeg de indische curry-paste toe samen met de pesto
*roer alles heel goed dooreen
*giet de indische spaghetti in een ovenschotel
*bestrooi mer de parmezaanse kaas
*zet enkele minuten onder de grill (in de oven) tot er zich een krokanter laagje bovenaan gevormd is
Serveertip
*dien op met verse basilicum en drink met een frisse witte wijn.