1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. De allerlekkerste ijstaart

De allerlekkerste ijstaart

Door: johannawilma

  • Internationaal, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-05-2002

Ingrediënten 8 personen


300 ml slagroom, 1 el vanillesuiker, 3 eiwitten, 100 ml water, 125 gr suiker, ? 2 koffiekopjes fruit naar keuze (aardbeien, frambozen, bessen, mango, verse abrikoos enz), 1 el citroensap.


Verder heb je nodig


Mixer, blender of keukenmachine, pan.


Een ijstaart van italiaanse merengue, slagroom en vruchtenpuree.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Water en suiker in pan aan de kook brengen. eiwitten stijfkloppen. slagroom met vanillesuiker stijfkloppen. vruchten met citroensap pureren.

Bereidingswijze

Als het suikerwater wat is ingekookt en er stroperig uitziet, meng je het al mixend met de eiwitten. blijf mixen gedurende 15 minuten... en geen seconde korter! neem een grote schaal, want de massa zet enorm uit. goed mengen met slagroom en vruchtenmassa (spatel of garde, niet mixen). minstens 6 uur in de vriezer zetten.

Serveertip

Tien minuten voor het serveren uit de vriezer halen. je kunt de taart versieren (fruit, room). voor een kinder(feest)taart kun je er marshmallows of smarties opplakken, letters op spuiten enzovoort. ook heerlijk met een coulis van verse aardbeien!



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van johannawilma
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top