1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Cornish pasties met vleesvulling

Cornish pasties met vleesvulling

Door: reve51

  • Engels,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-05-2002

Ingrediënten 4 personen


Het deeg:350 gr. tarwebloem1/2 theel. mosterdpoeder
120 gr. boter1 tot 3 eetl. waterVoor de vulling:250 gr
rundergehakt2 kleine, kruimige aardappelen, geschild en fijngehakt
1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd2 eetl. verse, fijngehakte
peterselie60 ml. runder- of kippenbouillonwitte peperzout
naar smaak1/4 theel. Engelse mosterd1 theel. gemalen mieriks
wortellosgeklopt ei, voor de glans



Pasteitjes zijn warm erg lekker, maar koud geschikt als lunch. Vroeger bakte men voor boeren, die de hele dag buiten werkten en mijnwerkers. Iedereen had zijn eigen vulling, dus werd ieder pasteitje van initialen voorzien. De rand is gegolfd, zodat je de pastei makkelijk vast kunt houden!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de oven voor op 210 graden.Vet een bakplaat in met gesmolten
boter of olie.Doe de bloem en mosterdpoeder in een keukenmachine,
voeg de boter toe en bewerk het tot een kruimelig mengsel.Voeg bijna
al het water toe.Bewerk in 20 seconden tot deeg, voeg eventueel meer
water toe.Leg het deeg verpakt in plasticfolie in de koelkast.
Meng rundergehakt, aardappelen, ui en peterselie.Voeg bouillon toe
en breng op smaak met peper, zout, mosterd en mierikswortel.Goed
mengen.

Bereidingswijze

Rol het deeg uit tot een lap van ca 3 milimeter dikte.Snijd met
behulp van een schoteltje, zes cirkels van 16 centimeter rond uit.
Verdeel de vulling over het midden van de zes deegrondjes.Bestrijk
de deegranden met ei en breng de randen samen tot een halve cirkel.
Knijp met de vingers de randen golvend samen.De golfrand moet boven,
midden op de pastei komen.Bestrijk de pasteitjes met ei en bak ze
op een bakplaat 10 minuten in een voorverwarmde oven.Temper de oven
tot 180 graden en bak ze nog eens 20 minuten.

Serveertip

Lekker als warm lunch gerecht.Maak ook eens een andere vulling, met
varkensvlees, vis of kip bijvoorbeeld.Eet smakelijk



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top