Surinaamse chili

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr half-om-half gehakt

1 ui, fijngesneden

2 teentjes knoflook, fijngesneden

1 zakje gehaktkruiden

2 tomaten, ontveld, ontpit, in blokjes

1 rode paprika, in blokjes

2 eetlepels sojasaus

1 literpot of ?blik bruine bonen

1 laurierblaadje

10 zwarte peperkorrels

1 eetlepel bruine basterd suiker

1 Madam Jeanette-peper

2 eetlepels gehakte bladselderij

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan met antiaanbaklaag.

Voorbereiding

Verwarm de hapjespan met antiaanbaklaag voor.
Bak het gehakt rul uit, zonder vet. Voeg de ui en knoflook toe en laat ze op hoog vuur bruin bakken. Bak de gehaktkruiden, tomaten en paprika 5 minuten mee.
Roer de sojasaus, bruine bonen, laurier, peperkorrels en basterdsuiker erdoor. Giet 1 dl water erbij en breng aan de kook.

Bereidingswijze

leg de Madam Jeanette-peper in zijngeheel bij het gehakt en laat het gerecht op laag vuur ca. 30 minuten sudderen; laat daarbij het vocht verdampen.

Serveertip

Roer voor het opdienen de selderij erdoor.

Lekker met een frisse salade

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

recepten_van_omalidy avatar
recepten_van_omalidy

Doorsturen

Home Recepten