Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. salade van saffraanrijst met snijbonen en ham

salade van saffraanrijst met snijbonen en ham

Door: jipvanderveer

  •  , Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-05-2002

Ingrediënten 2 personen


150 gram wilde en witte rijst, 1 zakje saffraanpoeder of enkele saffraandraadjes , 2 eieren , 200 gram snijbonen , 4 eetlepels olijfolie , 2 eetlepels wijnazijn , 2 eetlepels medium sherry , 1 theelepel mosterd , 1 theelepel majoraan , cayennepeper , dikke plak ham , 2 stevige tomaten , bakje tuinkers.



Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de rijst gaar in water met saffraan. Kook de eieren in ca.10 minuten hard.Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten,kook ze in ca.6 minuten beetgaar,laat ze in een vergiet uitlekken. Klop een dressing van olie,azijn , sherry , mosterd ,majoraan en cayennepeper. Schep de dressing door de warme rijst en laat die afkoelen.Snijd de ham in blokjes.Was de tomaten,snijd ze in vieren en verwijder vocht en pitjes,snijd het vruchtvlees in blokjes.Pel de eieren en snijd ze in partjes.

Bereidingswijze

Schep de snijbonen,ham en tomaat door de rijst.Verdeel over 2 borden,knip de tuinkers erboven en garneer met de partjes ei.

Serveertip

Voor 4 personen : 250 gram rijst en alle overige ingredienten verdubbelen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jipvanderveer
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top