Roereitje met paling
Sla met een mes de koppen van de eieren en doe de inhoud in een kom en klop dit los met peper en zout.
Spoel de lege eierschalen even om en zet ze even warm om te drogen.
Snij de paling in kleine stukjes en de bieslook fijn snijden.
Smelt de boter en voeg onder voortdurend roeren de eieren toe.
Als de eieren beginnen op te stijven de room toevoegen, voeg ook vast een beetje van de fijn gesneden bieslook toe.
Vlak voordat de eiermassa in de schalen gaat, de paling er door roeren. Verder op smaak brengen met peper en zout.
Vul nu de nog lege eiereschalen.
Doe op een schoteltje een lepel zeezout in het midden en plaats hierop het gevulde ei.
(zodat het leuk blijft staan}
Garneer nog met wat bieslook.
alidada 29-01-2005
Een heel leuk idee om zoiets te serveren. Ik neem het mee, dank je wel.
Louise
harmony 03-12-2002
Hoi Harry, zoals je bovenaan kunt zien, heb ik je geadviseerde recept al eens bekeken. Heb momenteel meer opties, maar deze ga ik zowiezo eens maken! Bedankt, Monique
harmony 19-11-2002
Dit lijkt me heerlijk! Weer eens wat anders en snel klaar. Leuk idee om het op een "bultje" zeezout te serveren.
Groeten, Monique
anjakeuken 26-09-2002
Lijkt 'n heerlijk voorgerechtje! Ik ga het proberen. Zou het ook in soufle schaaltjes kunnen,vlak nadat je de paling hebt toegevoegd ,dan nog even de oven in en snel serveren? nog bedankt voor je felicitatie. groetjes anja.