hutspot
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
een van Rintje Ritsma's favorieten
Ingrediënten 4 personen
1.2 kg aardappelen,1 dl melk,
75 g boter,
600 g winterwortel,
300 g uien,
1 el mosterd,
zout,
peper,
eventueel iets suiker
Benodigdheden
Pan, mesje, lepelVoorbereiding
Schil de aardappelen.
Schil de winterwortel, pel de uien en snij ze in reepjes.
Bereidingswijze
Breng de aardappelen met een bodempje water en een beetje zout aan de kook, ca. 10 min.
Voeg dan de gesneden winterwortel en ui toe en laat op matig vuur nog ca. 15 min. zachtjes koken.
Verwarm de melk met de boter. Giet aardappel-wortel-ui mengsel af als deze gaar is en voeg het melk-boter mengsel eraan toe. Mix het geheel tot een stevige stamppot.
Breng op smaak met een flinke schep mosterd, zout, peper en eventueel wat suiker.