Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Zwitserse keuken
  4. worteltaart

worteltaart

Door: carlaburgt

  • Zwitsers
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-05-2002

Ingrediënten


1 sinaasappel1 kleine citroen350 gr. bospeentjes geraspt300 gr. hazelnoten gehakt4 eieren gesplitst175 gr. suiker1 zakje vanillesuiker75 gr. zelfrijzend bakmeel1 theel. kaneelpoeder1 mespuntje kruidnagelpoeder150 gr. poedersuiker


Verder heb je nodig


Foodprocessor1 springvorm van 24 cm


Vies he.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rasp de worteltjes, en hak de hazelnoten in de foodprocessor. Beboter de springvorm.

Bereidingswijze

Rasp de schillemn van de citrusvruchten en pers die daarna uit. Houd 3 theelepels citoensap apart voor het glazuur.Klop in een kom eierdooiers, suiker en vanillesuiker in ca. 4 minuten tot een schuimige massa.Schep hier beetfje voor beetje de worteltjes, hazelnoten, 1 eetl citroensap, 2eetl. sinaasappelsap, de rasp van citrusvruchten, gezeefd bakmeel, kaneel en kruidnagelpoeder door.Klop de eiwitten stijf.Spatel de eiwitten door het wortelmengsel.Doe alles in de sprinvorm en strijk de bovenkant met een lepel glad.Plaats de vorm in de oven op 180 gr. voor ongeveer 45 - 60 min.Voor het glazuur: 150 gr. poedersuiker in een kommetje met 3 eetl. citroensap glad roeren.Strijk het glazuur met een mes over de bovenkant van de taart.Laat de taart daarna een half uurtje op een koele plaats staan. (niet in de koelkast)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlaburgt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top