1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Parfait A L'Orange

Parfait A L'Orange

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2002

Ingrediënten 6 personen


3 eierdooiers, 2 eieren, 50 gr. suiker, 4 dl. slagroom, 1/2 dl. sinaasappellikeur(Grand Marnier)
Voor de Garnering: 2 sinaasappels, 3 dl. suikerwater(300 gr. suiker en 3 dl.water), suiker, 1 dl. slagroom, en muntblaadjes.


Verder heb je nodig


Mixer en diepvries


Sinaasappelparfait

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Eierdooiers en eieren met de suiker au bain marie opkloppen tot 65 graden en daarna koudkloppen. De slagroom tot yoghurt dikte kloppen en samen met de likeur door de KOUDE eiermassa spatelen. Bekleed een kleine patevorm met plasticfolie, vul deze dan met het parfaitmengsel en zet deze in de vriezer. Trek dan met een zesteur reepjes schil van een gewassen sinaasappel. Maak suikerwater van kokend water met suiker, suiker lost op en suikerwater niet meer laten doorkoken.Konfijt de reepjes 5x:(reepjes in het suikerwater aan de kook brengen, dan zeven boven een ander pannetje en nog 4 x herhalen).Daarna de reepjes in suiker leggen. Slagroom opkloppen, sinaasappelenontdoen van overige schil en mooie partjes tussen de vliezen uitsnijden.

Serveertip

Parfait in plakken snijden en garneren met een toefje slagroom,de sinaasappel partjes en reepjes schil, en de munt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harrydesmulkok


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harrydesmulkok
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top