Bavarois a l'Ananas

  • Frans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-05-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blik ananasschijven - 3/4 liter slagroom - 100 gram suiker - kirsch - 12 gram gelatine.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de helft van de ananas in kleine stukjes. Doe het ananassap in een pannetje en verhit het op zacht vuur. Week de gelatine enkele minuten in wat water, en los ze onder roeren op in het ananassap. Roer tot alle gelatine is opgelost. Passeer het en laat het mengsel dan afkoelen. Klop 1/2 liter slagroom met 70 gram suiker bijna stijf. Roer de stukjes ananas door het bijna afgekoelde vocht en geef er ook een scheut kirsch bij. Als het vocht dreigt te geleren scheppen we er de slagroom door. Giet de compositie in een vorm en laat in de koelkast opstijven. Versier vlak voor het serveren met de ananasschijven en de rest van de slagroom die geklopt is met de overige suiker.

Laatste reacties

zizypha avatar
zizypha 24-05-2002

Nou nou Dank jewel hoor wat een bavarois. Vroeger moesten we op school ananas bavarois maken voor het kerstdiner. Natuurlijk heb ik dat recept ook nog. In plaats van het recept zet ik nu maar je hele pagina favoriet kunnen we uitzoeken. Groetjes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten