pikante spareribs
- 60-120 min.
- Geplaatst op 24-05-2002
pikant gerecht wat zowel op de barbecue bereid kan worden als in de oven.
Ingrediënten 4 personen
- 1,5 pond spareribs p.p- 2 bouillonblokjes
- 1 grote ui
- 4 tenen knoflook
- 1 laurierblad
- 2 d.l ketjap A
- 1 t.l djahe
- 1 t.l djinten
- snufje zout
Ingredienten voor marinade:
- 2 d.l ketjap A
- 4 e.l bruine suiker
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 t.l sambal
- 3 t.l djahe of versgeraspte gember
- 2 e.l honing
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1788,76 kcal |
Koolhydraten | 329,57 g |
Eiwitten | 58,95 g |
Vetten | 25,41 g |
Voorbereiding
1 dag van tevoren:
spareribs halveren en in een grote pan onder water zetten. Hieraan toevoegen de bouillonblokjes,gesnipperde ui,geperste knoflook,laurierblad,2 d.l ketjap A,djahe,djinten en zout.
Dit alles aan de kook brengen en 1 uur zachtjes laten koken. Spareribs in het vocht laten staan tot de volgende dag.(Wel koel zetten!)
Bereidingswijze
Alle ingredienten voor de marinade door elkaar roeren en hier de goed uitgelekte spareribs royaal mee insmeren.
Spareribs op rooster leggen en regelmatig keren. Na 10 minuten spareribs nogmaals insmeren en evt. bestrooien met provinciaalse kruiden en nog 10 minuten roosteren. Het zijn dan spareribs om je vingers bij af te likken!!!
Serveertip
Lekker met een frisse salade en stokbrood met kruidenboter!
Laatste reacties
Afgelopen weekend dit recept gemaakt. En het was zo ongelooflijk lekker! En dat terwijl ze hier enorm kritisch zijn. Ik heb het recept iets aangepast. De ketjap heb ik half asin en half manis gedaan. En ik heb aan het kookvocht nog 2 theelepels sambal, 1 theelepel sesamolie en een flinke scheut chilisaus toegevoegd. 's morgens heb ik de spareribs uit laten lekken en ingesmeerd met de marinade om ze 's avonds te grillen in de oven.
Ik denk niet dat je nog antwoord krijgt van de plaatser, aangezien het best een oud recept is. Ik heb dit recept al een paar keer gemaakt en geloof me, als je het recept volgt wordt het heerlijk! Groetjes, Dido
vraagje hea,,, dus ik moet de spareribs de hele nacht in dat water laten en dan pas voor de bbq in de marinade? niet logisch
Gisteren deze ribs gegeten uit de oven. En wat smullen zeg! Een heerlijk recept, bedankt!
Neem je recept mee. Dank voor het plaatsen. Groetjes Alex
Njam njam, dit lekkers komt zaterdag ook op de bbq, bedankt voor het delen! Groet, Caro
Hier wordt ketjap manis mee bedoeld . Ketjap A is o.a. verkrijgbaar bij A.H en de toko . Witte fles met rode letters .
Is ketjap A manis of Asin?
Heerlijke spareribs. Mijn zoon die regelmatig spareribs eet, vroeg van tevoren om sausjes. Tijdens het eten zei hij dat die helemaal niet nodig zijn, zo heerlijk vond hij ze.
Wat leuk dat dit recept na al die jaren nog steeds zo in trek is ! Ik maak ze ook nog steeds op deze manier want volgens mijn man zijn deze het allerlekkerst 😊 Soms besteld hij nog wel eens spare ribs in een restaurant maar hij is dan altijd teleurgesteld 😆