pikante spareribs

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-05-2002

pikant gerecht wat zowel op de barbecue bereid kan worden als in de oven.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1,5 pond spareribs p.p
- 2 bouillonblokjes
- 1 grote ui
- 4 tenen knoflook
- 1 laurierblad
- 2 d.l ketjap A
- 1 t.l djahe
- 1 t.l djinten
- snufje zout

Ingredienten voor marinade:
- 2 d.l ketjap A
- 4 e.l bruine suiker
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 t.l sambal
- 3 t.l djahe of versgeraspte gember
- 2 e.l honing
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1 dag van tevoren:
spareribs halveren en in een grote pan onder water zetten. Hieraan toevoegen de bouillonblokjes,gesnipperde ui,geperste knoflook,laurierblad,2 d.l ketjap A,djahe,djinten en zout.
Dit alles aan de kook brengen en 1 uur zachtjes laten koken. Spareribs in het vocht laten staan tot de volgende dag.(Wel koel zetten!)

Bereidingswijze

Alle ingredienten voor de marinade door elkaar roeren en hier de goed uitgelekte spareribs royaal mee insmeren.
Spareribs op rooster leggen en regelmatig keren. Na 10 minuten spareribs nogmaals insmeren en evt. bestrooien met provinciaalse kruiden en nog 10 minuten roosteren. Het zijn dan spareribs om je vingers bij af te likken!!!

Serveertip

Lekker met een frisse salade en stokbrood met kruidenboter!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

grethavanwezep496 avatar
grethavanwezep496 30-04-2019

Afgelopen weekend dit recept gemaakt. En het was zo ongelooflijk lekker! En dat terwijl ze hier enorm kritisch zijn. Ik heb het recept iets aangepast. De ketjap heb ik half asin en half manis gedaan. En ik heb aan het kookvocht nog 2 theelepels sambal, 1 theelepel sesamolie en een flinke scheut chilisaus toegevoegd. 's morgens heb ik de spareribs uit laten lekken en ingesmeerd met de marinade om ze 's avonds te grillen in de oven.

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 15-04-2017

Ik denk niet dat je nog antwoord krijgt van de plaatser, aangezien het best een oud recept is. Ik heb dit recept al een paar keer gemaakt en geloof me, als je het recept volgt wordt het heerlijk! Groetjes, Dido

Joelsilverio avatar
Joelsilverio 14-04-2017

vraagje hea,,, dus ik moet de spareribs de hele nacht in dat water laten en dan pas voor de bbq in de marinade? niet logisch

thegreen avatar
thegreen 17-05-2016

Gisteren deze ribs gegeten uit de oven. En wat smullen zeg! Een heerlijk recept, bedankt!

Senna013 avatar
Senna013 07-04-2016

Neem je recept mee. Dank voor het plaatsen. Groetjes Alex

caroca avatar
caroca 30-03-2016

Njam njam, dit lekkers komt zaterdag ook op de bbq, bedankt voor het delen! Groet, Caro

colindahage avatar
colindahage 04-02-2016

Hier wordt ketjap manis mee bedoeld . Ketjap A is o.a. verkrijgbaar bij A.H en de toko . Witte fles met rode letters .

Robincas30 avatar
Robincas30 04-02-2016

Is ketjap A manis of Asin?

Harry020 avatar
Harry020 03-02-2016

Heerlijke spareribs. Mijn zoon die regelmatig spareribs eet, vroeg van tevoren om sausjes. Tijdens het eten zei hij dat die helemaal niet nodig zijn, zo heerlijk vond hij ze.

colindahage avatar
colindahage 19-07-2015

Wat leuk dat dit recept na al die jaren nog steeds zo in trek is ! Ik maak ze ook nog steeds op deze manier want volgens mijn man zijn deze het allerlekkerst 😊 Soms besteld hij nog wel eens spare ribs in een restaurant maar hij is dan altijd teleurgesteld 😆

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten