aardbeientaart

  • Belgisch, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-05-2002


Mmmmm....lekker aardbeien...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr zelfrijzende bloem,
150 gr roomboter,
150 gr suiker,
zout, 1 ei, 3 blaadjes gelatine (van 3 gr),
800 gr aardbeien, 1 zakje vanillesuiker, 1 dl room.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breek het ei boven de gezeefde bloem.Voeg de koude boter in vlokjes bij en kneed met koele hand tot een samenhangend deeg.
Laat gedurende 20 minuten in de koelkast rusten.
Vet een taartvorm in met boter.Verwarm de oven voor op 200?C. Druk het deeg in de vorm uit en prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Laat in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar en bruin bakken. Laat afkoelen op een taartrooster. Week de gelatine in ruim water. Was de aardbeien,verwijder de kroontjes en wrijf de helft van de aardbeien door een fijne zeef. Voeg de vanillesuiker en de helft van de kristalsuiker toe. Breng op een zacht vuur aan de kook en neem dan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los al roerend in het aardbeienmengsel op. Laat het mengsel wat opstijven en klop ondertussen de slagroom stijf.Roer het aardbeienmengsel door de slagroom en bestrijk er de taartbodem mee. Verdeel er de rest van de aardbeien over en laat nog een uurtje verder opstijven in de koelkast.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hanneke85 avatar
hanneke85 15-08-2009

Ik heb de taart van de week gemaakt en deze was erg lekker! Hij moest alleen wel wat langer dan 1 uur in de koelkast (ruim 2 uur).

ellyvanrooy1 avatar
ellyvanrooy1 14-06-2009

bedankt voor je recept. We hebben gesmuld van de taart. De helft van de suiker moest door de aardbeien, wat er met de andere helft moest kan ik niet vinden, in het deeg denk ik. gr. Elly

de_gebakkraam avatar
de_gebakkraam 05-01-2005

heb je recept meegenomen als het weer aardbeientijd is ga ik hem zeer beslist maken,want ik ben verknocht aan verse aardbeien. Jasmine

bumblebeelief avatar
bumblebeelief 09-04-2004

Heb recept meegenomen. yummie..ben gek op die rooie rakkers Groetjes van Jeanne

hasiepasie avatar
hasiepasie 22-02-2004

Ziet er verrukkelijk uit. Ik neem hem van je mee. Bedankt van Winnie

ellys1 avatar
ellys1 06-02-2004

Ik ga hem ook proberen maar dan met rode bessen van afgelopen zomer (uit de diepvries). Eens kijken of dat ook lekker is.

margje_a avatar
margje_a 09-06-2003

lijkt me heerlijk dus ik neem hem mee om later eens te maken.

liliannepartouns avatar
liliannepartouns 22-04-2003

Deze neem ikke mee of ik hem ooit zelf zal maken?????? ik weet het niet meestal kopen we de vlaai altijd in Belgie in Smeermaas of Lanaken en soms ook in Vise of Moelingen eigenlijk maakt het niet uit waar Belgische vlaai is gewoon lekker. groetjes Lilianne.

marjolijn123 avatar
marjolijn123 22-04-2003

Het water loopt me in de mond, dus........ik neem hem mee! Liefs Marjolijn.

orphan avatar
orphan 19-01-2003

Lijkt me erg lekker,ik neem dit recept mee,groetjes van Karin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

cuy avatar
cuy

Doorsturen

Home Recepten