1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Aardbeientaart
  6. aardbeientaart

aardbeientaart

  • Belgisch, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-05-2002

Ingrediënten 4 personen


200 gr zelfrijzende bloem,
150 gr roomboter,
150 gr suiker,
zout, 1 ei, 3 blaadjes gelatine (van 3 gr),
800 gr aardbeien, 1 zakje vanillesuiker, 1 dl room.



Mmmmm....lekker aardbeien...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breek het ei boven de gezeefde bloem.Voeg de koude boter in vlokjes bij en kneed met koele hand tot een samenhangend deeg.
Laat gedurende 20 minuten in de koelkast rusten.
Vet een taartvorm in met boter.Verwarm de oven voor op 200?C. Druk het deeg in de vorm uit en prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Laat in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar en bruin bakken. Laat afkoelen op een taartrooster. Week de gelatine in ruim water. Was de aardbeien,verwijder de kroontjes en wrijf de helft van de aardbeien door een fijne zeef. Voeg de vanillesuiker en de helft van de kristalsuiker toe. Breng op een zacht vuur aan de kook en neem dan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los al roerend in het aardbeienmengsel op. Laat het mengsel wat opstijven en klop ondertussen de slagroom stijf.Roer het aardbeienmengsel door de slagroom en bestrijk er de taartbodem mee. Verdeel er de rest van de aardbeien over en laat nog een uurtje verder opstijven in de koelkast.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuy


Reacties (22)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuy
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top