Tagliatelle alle erbe met saltimboccarolletjes

  • Italiaans, Tussengerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-05-2002

Een heerlijk gerecht voor een 4-gangen diner

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kalfsschnitzels, versgemalen peper, 4 plakjes parmaham, 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (AH), 5 el. olijfolie, 100 gram parmezaanse kaas, 1 pak verse tagliatelle alle erbe (AH Huistraiteur), zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
deegroller, 2 cocktailprikkers

Voorbereiding

Kalfsschnitzels met deegroller iets platter slaan en bestrooien met peper. Op elke schnitzel 2 plakjes parmaham en 2 blaadjes salie (uit zakje kruidenmix) leggen. Schnitzels oprollen en vastzetten met cocktailprikkers. Rest van kruiden fijnhakken. In steelpan 3 el. olijfolie en kruiden door elkaar roeren. Parmezaanse kaas in dunne plakjes schaven.

Bereidingswijze

Kruidenolie ca. 1 minuut zachtjes verwarmen en van vuur afhalen. In koekenpan 2 el. olijfolie verhitten en kalfsrolletjes op middelhoog vuur in 6 a 8 minuten rondom bruin bakken, zodat vlees binnenin nog net rose is. Vier borden voorverwarmen.
Intussen pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Vleesrolletjes uit pan nemen en cocktailprikkers eruit halen. Vlees bestrooien met zout en voorzichtig in plakjes van ca. 3/4 cm. dikte snijden. Pasta afgieten en kruidenolie erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip

Pasta op warme borden scheppen en saltimboccorolletjes erop leggen. Garneren met parmezaanse kaas.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten