Babi Ketjap

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Varkensvlees in een ketjapsaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pond varkensvlees (spek- of hamlappen of anders),
boter of margarine,
3 teentjes knoflook,
1 kopje ketjap manis,
1 stukje gemberwortel of 2 tl poeder,
1 eetlepel suiker.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Het vlees in langwerpige stukjes snijden. De teentjes knoflook pellen. De gember schillen en fijnsnijden.

Bereidingswijze

De vleesreepjes met zout en peper insmeren en daarna in de boter/margarine bakken. Als het vlees begint te bruinen de knoflook en gember toevoegen en even meebakken. Voeg de ketjap en de suiker toe samen met een beetje water tegen het aanbranden. Roer tot de suiker is opgelost en laat het nog ongeveer een half uur onder regelmatig omroeren sudderen (evt. wat water toevoegen als dat nodig is).

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ehouba avatar
ehouba

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten