tonijntomaatjes
- Italiaans, Borrelhapje
- 10-20 min.
Gevulde tomaatjes met tonijn
Ingrediënten 4 personen
Blikje tonijnTomaten (liefs trostomaatjes)
Ui
Kappertjes
citroensap
olijfolie
balsamicoazijn
evt. dille
Basilicum
zout en peper
Voorbereiding
Tomaten in twee snijden en uithollen, tomaten in ingevette ovenschaal doen. deze besprenkelen met olijfolie, zout en basilicum. Dit ca. 20 min onder de grill zacht laten worden, niet zwart laten blakeren.
Bereidingswijze
Vulling:
Ui vrij klein snijden.
Tonijn uit blikje, goed uit laten lekken, en tonijn op snijplank met de ui leggen.
Ui, tonijn en kappertjes met wat olijfolie en citroensap met mes door elkaar heen snijden, tot het een compacte pasta wordt.
Evt. op smaak brengen met zout en peper en wat balsamicoazijn.
Garneren met wat dille.
De gegrilde tomaatjes vullen met de tonijnpasta.
Serveertip
kan als voorgerecht, maar ook als borrelhap