tonijntomaatjes

  • Italiaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.

Gevulde tomaatjes met tonijn

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Blikje tonijn
Tomaten (liefs trostomaatjes)
Ui
Kappertjes
citroensap
olijfolie
balsamicoazijn
evt. dille
Basilicum
zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Tomaten in twee snijden en uithollen, tomaten in ingevette ovenschaal doen. deze besprenkelen met olijfolie, zout en basilicum. Dit ca. 20 min onder de grill zacht laten worden, niet zwart laten blakeren.

Bereidingswijze

Vulling:
Ui vrij klein snijden.
Tonijn uit blikje, goed uit laten lekken, en tonijn op snijplank met de ui leggen.
Ui, tonijn en kappertjes met wat olijfolie en citroensap met mes door elkaar heen snijden, tot het een compacte pasta wordt.
Evt. op smaak brengen met zout en peper en wat balsamicoazijn.
Garneren met wat dille.
De gegrilde tomaatjes vullen met de tonijnpasta.

Serveertip

kan als voorgerecht, maar ook als borrelhap

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

goallie avatar
goallie

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten