Zalm Asian Style

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-05-2002

Zalm uit de oven met balsamico saus, shi-itakes en rijst

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 mooie stukjes zalm, bosuitjes, shiitakes, wilde/witte rijst (of ander soort), 3 eetl. balsamico azijn, 3 eetl. soyasaus, 6 eetl. water, maizena of allesbinder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zet de oven op grillstand.

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Leg de zalm in een ovenschaal en plaats deze in de oven. Laat de zalm nu in de oven (grillstand) garen, maar let er op dat de zalm mooi roze en sappig van binnen blijft, dus niet te lang grillen!
Snijd de shiitakes en de bosuitjes in repen en bak deze (niet te lang) in de koekepan. De shiitakes en bosuitjes even apart warm houden. In de koekepan de balsamico azijn, soyasaus en het water aan de kook brengen. Laat de saus nu iets binden met maizena of allesbinder. Zalm uit de oven halen, shiitakes en bosuitjes erop leggen, eetlepel suas erover en serveren met de rijst.
Jammie!

Serveertip

Je kunt een leuk rijstvormpje op je bord krijgen door de warme rijst in een kopje te drukken en daarna op je bord te storten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten