appelbeignets

  • Italiaans,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-05-2002

*****
Heerlijk, 'k heb ze net gemaakt (24-5) en ik begrijp eigenlijk niet waarom alleen met oud en nieuw of van de kermis.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 groene appels,
1 ei,
100 g bloem,
1.5 dl melk,
snufje zout,
sap van 1 citroen,
5 dl olijfolie,
kristalsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom, mesje, koekepan

Voorbereiding

Appels schillen en klokhuis verwijderen. Snij de appel in plakken van ca. 1 cm. en besprenkel deze met citroensap.

Bereidingswijze

Doe de bloem en het zout in een kom en vervolgens het ei en de melk erbij. Meng het tot een beslag zonder klontjes.
Verhit olijfolie in een grote koekepan zonder dat er rook vanaf komt).
Dompel de appelschijfjes in het beslag en bak deze aan beide kanten in de hete olie.
Leg de beignets te drogen op keukenpapier.

Als variatie de appel een uur in sterke drank marineren of de melk in het beslag vervangen door licht bier.

Serveertip

Bestrooi de beignets met kristalsuiker en serveer ze heet.

Laatste reacties

pamellen avatar
pamellen 24-05-2002

Ja dat snap ik ook niet, veel te lekker om alleen met oud en nieuw te eten,ik neem hem mee. Ellen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten