appelbeignets
- Italiaans,
- 10-20 min.
*****
Heerlijk, 'k heb ze net gemaakt (24-5) en ik begrijp eigenlijk niet waarom alleen met oud en nieuw of van de kermis.
Ingrediënten 4 personen
3 groene appels,1 ei,
100 g bloem,
1.5 dl melk,
snufje zout,
sap van 1 citroen,
5 dl olijfolie,
kristalsuiker
Benodigdheden
Kom, mesje, koekepanVoorbereiding
Appels schillen en klokhuis verwijderen. Snij de appel in plakken van ca. 1 cm. en besprenkel deze met citroensap.
Bereidingswijze
Doe de bloem en het zout in een kom en vervolgens het ei en de melk erbij. Meng het tot een beslag zonder klontjes.
Verhit olijfolie in een grote koekepan zonder dat er rook vanaf komt).
Dompel de appelschijfjes in het beslag en bak deze aan beide kanten in de hete olie.
Leg de beignets te drogen op keukenpapier.
Als variatie de appel een uur in sterke drank marineren of de melk in het beslag vervangen door licht bier.
Serveertip
Bestrooi de beignets met kristalsuiker en serveer ze heet.