Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Vlaamse stoverij met bruine trappist

Vlaamse stoverij met bruine trappist

Door: broderieanglaise

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-05-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kg stoofvlees, drie uien, mosterd, bloem, peper en zout, kruidnagel, thijm, laurier, boter, een bruine trappist



Traditioneel Vlaams recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien schoonmaken en fijn snijden

Bereidingswijze

Wentel de stukjes vlees in de bloem en bak ze even bruin in boter. Bak ook de ajuin even voor, doe alles in een stoofschotel, voeg er kruiden bij peper, zout, drie kruidnagels, een handje verse thijm en een laurierblad. Twee flinke lepels verse mosterd en het flesje trappist erbij en het hele zwik onder gesloten deksel op gemak laten pruttelen - zeker een uur of drie op zacht vuurtje - mocht het te droog worden doe er dan nog wat trappist bij. Om het nog iets fijner te maken kan je een lepeltje kalfsfond toevoegen.

Serveertip

Met gekookte aardappels en naar Vlaamse trant verse appelmoes.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van broderieanglaise
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top