Aspergesoep

  • Nederlands, Soep
  • 60-120 min.

Romige aspergesoep met bitterballen van asperges

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Benodigdheden: 1 kilo schillen van asperges, 500 cc kookroom of slagroom, 2 bouillonblokjes, 2 takjes foelie of nootmuskaat.
Voor de bitterballen: 50 gram roomboter, 50 gram bloem,100 cc aspergevocht, 4 asperges, 1 bouillonblokje, 2 eiwitten, 50 gram panneermeel, bloem, peper en zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zet de schillen op met 1 liter water, de room, foelie en bouillonblokjes en breng het geheel aan de kook. Laat de schillen ongeveer een uur trekken en zeef het geheel. Klop de soep op en breng deze op smaak met peper en zou en evt. een paar druppels azijn.

Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe, Laat het geheel garen en voeg het aspergevocht en het bouillonblokje toe. Laat het geheel voorzichtig pruttelen. Voeg de fijngesneden asperges toe en maak met een ijsknijper bollen en zet deze koud. Rol de koude ballen door de bloem en daarna door het losgeklopte eiwit. Daarna paneren en bakken in de frituurpan.
Klop de soep schuimig met de staafmixer.




Serveertip

Serveer de soep in een voorverwarmde kop. Serveer de bitterbal apart.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

haalenvan avatar
haalenvan

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten