kruidenboter

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 0-10 min.

lekker, voor op je eigengebaken stokbrood.

Deel dit recept

Ingrediënten
1/2 pakje roomboter gezouten
verse kruiden, peterselie, dragon, dille, tijm, basillicum, orangano, (mag ook uit een potje)
gemalen peper, zout
1 theelepel citroen sap.
2 teentjes knoflook of 1 1/2 theelepel uit een potje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
schaal om te mengen.
1 kleine kom om de kruidenboter in te doen

Voorbereiding

prak de roomboter fijn met een vork, en hak de kruiden fijn

Bereidingswijze

Als de boter fijn is geprakt doe dan de kruiden, knoflook, zout (klein beetje) en de peper, en citroensap erbij.
Meng dit alles goed door elkaar en doe het over in de kleinere kom. dek het af en zet het weg in de koelkast.
Haal het ruim van tevoren uit de koelkast, anders is het niet te smeren.

Serveertip

leker bij je eigen gemaakte stokbrood, zie mijn recept hiervoor.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marron avatar
marron

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten