kruidenboter
- Nederlands, Bijgerecht
- 0-10 min.
lekker, voor op je eigengebaken stokbrood.
Ingrediënten
1/2 pakje roomboter gezoutenverse kruiden, peterselie, dragon, dille, tijm, basillicum, orangano, (mag ook uit een potje)
gemalen peper, zout
1 theelepel citroen sap.
2 teentjes knoflook of 1 1/2 theelepel uit een potje
Benodigdheden
schaal om te mengen.1 kleine kom om de kruidenboter in te doen
Voorbereiding
prak de roomboter fijn met een vork, en hak de kruiden fijn
Bereidingswijze
Als de boter fijn is geprakt doe dan de kruiden, knoflook, zout (klein beetje) en de peper, en citroensap erbij.
Meng dit alles goed door elkaar en doe het over in de kleinere kom. dek het af en zet het weg in de koelkast.
Haal het ruim van tevoren uit de koelkast, anders is het niet te smeren.
Serveertip
leker bij je eigen gemaakte stokbrood, zie mijn recept hiervoor.