1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Montignac keuken
  5. Couscous
  6. lamsvlees met couscous

lamsvlees met couscous

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-05-2002

Ingrediënten


1 1/2 dl. droge witte huiswijn.
250 gram couscous.
2 rode paprikas.
1 courgette
10 eetl. olijfolie voor invetten.
3 bosuitjes.
1/2 spaanse rode peper.
2 bosjes verse kruiden (koriander, munt).
4 plakken lamsbout (ca. 400 g)
zout, versgemalen peper.
2 eetl. citroensap.


Verder heb je nodig


Grillpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de wijn met 1 1/2dl. water, haal de pan van het vuur en voeg de couscous toe.
laat de couscous afgedekt staan.
rooster intussen de paprikas boven een gasvlam zwart.
verwijder de schil en de zaadlijsten.
snij het vruchtvlees in grove stukken.
was en snij de courgette in plakken.
vet de grillpan in en verwarm hem voor.
rooster de courgetteplakken op een hoog vuur aan beide kanten licht.
was en snij de bosuitjes in ringetjes.
was en halveer de peper.
verwijder de zaadlijst en snij het vruchtvlees in reepjes.
was en hak de kruiden grof.
rooster het amsvlees op een laag vuur in ca. 5 minuten aan beide kanten bruin.
bestrooi het met peper en zout.
verhit de olijfolie in een pan en voeg de couscous toe met de groenten, citroensap, kruiden en de bosui.
breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Serveer de couscous en de groenten mat de plakken lamsbout op en schaal.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top