1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Montignac keuken
  5. lamsstoofpot met oregano

lamsstoofpot met oregano

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-05-2002

Ingrediënten 4 personen


500-600 gram lams(schouder)lappen.
3 eetl. olijfolie
2 grote uien, grof gesnipperd.
2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt.
zout, zwarte peper uit de molen.
4 eetl. grof gehakte (blad)peterselie.
1 eetl. fijngehakte oregano.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in blokjes.
verhit een (stoof)pan met dikke bodem.
laat de olie heet worden.
voeg het vlees toe en laat alles, onder regelmatig omscheppen zolang bakken tot het wat kleur heeft gekregen.
voeg de uien en knoflook toe.
schep alles enkele malen om.
temper de warmtebron.
laat alles dan nog 3-5 minuten zachtjes bakken.
strooi er wat zout en peper over.
roer er vervolgens de peterselie door en schenk er 1/2 liter kokend water bij.
laat alles , met het deksel op de pan, 45-50 minuten zachtjes stoven.

neem daarna het deksel van de pan en laat alles dan nog 10 minuten zachtjes sudderen waardoor een deel van het vocht kan verdampen.
proef de saus en corrigeer eventueel de smaak door er wat zout en/of peper aan toe te voegen.
schep vlak voor het opdienen oregano door het gerecht.

Serveertip

Dien het gerecht op in een-persoons pannetje waarop dekseltjes passen.
geef er apart een tomatensalade met olijven en uienringen bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top