1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zalm
  6. Groene Asperges Met Vismousse En Gerookte Zalm

Groene Asperges Met Vismousse En Gerookte Zalm

Door: witte_kop

  • Internationaal, Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-05-2002

Ingrediënten 4 personen


1 bussel groene asperges,wat gerookte zalm plakjes,
Voor de vismousse:150 g gerookte forelfilets,1 dl. witte saus met als vocht visfumet,10 g gelatine,1 dl visbouillon,1 dl room,
Voor de vinaigrette:2 eetlepels olijfolie,1 eetlepel citroensap,gehakte bieslook,kervel



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid de vismousse door de forel in stukjes te snijden en pureer deze. Week de gelatine in koud water en los hem op in de verwarmde visbouillon en roer dit onder de gepureerde vis. Klop de room stijf en meng deze onder de mousse. Laat de mousse opstijven in de koelkast. Meng de witte saus met visfumet als vocht en maak ook de vinaigrette klaar. Schil nu de asperges en kook ze gaar. Schik de asperges, de zalmplakjes en de vismousse op het bord en dien op met de witte saus op de asperges en de vinaigrette bij de mousse.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van witte_kop
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top