1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Montignac keuken
  5. aspergesalade met boeren goudse kaas

aspergesalade met boeren goudse kaas

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-05-2002

Ingrediënten 4 personen


750 gram verse asperges, geschild; zout.
1 dl. creme fraiche of slagroom en enkele druppels limoensap.
witte peper uit de molen.
200-250 gram jonge of lichtbelegen boeren goudse kaas,grof geraspt.
ca. 150-200 gram rucola.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd aan de onderzijde van elke stengel een stukje (ca. 3 cm.) af.
leg de asperges hierna een kwartiertje ( langer mag ook ) in ruim koud water.

breng intussen een royale hoeveelheid water in een pan aan de kook.
voeg per 2 liter 1 theelepel zout toe.
snijd de asperges in schuine stukjes van ca. 3 cm.
laat ze 7-9 minuten koken.
stort ze in een vergiet en laat ze uitlekken, opdrogen en koud worden.

klop reme fraiche even flink met een garde op.
voeg er zout en peper aan toe.
doe hetzelfde met de slagroom.
voeg er limoensap en zout en peper aan toe.
schep in een kom aspergestukjes en de saus luchtig door elkaar.

Serveertip

Verdeel rucola over de spiegels van de borden.
schep de salade in het midden erop.
bedek de salades met grof geraspte kaas.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top