Pangsit
- Indonesisch, Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 22-05-2002
Indische borrelhapjes(40 stuks)
Ingrediënten
Pak van 40 loempia vellen, 2 losgeklopte eieren, 500 gram gehakt(h.o.h. of runder), 1 teentje knoflook, zout en peper, 1 fles zonnebloemolie.Benodigdheden
1 wok of 1 grote diepe braadpanVoorbereiding
Eieren loskloppen, knoflook persen of heel fijn snijden. Snijd de stapel loempiavellen in vieren. Doe 3/4 terug in de diepvries voor een andere keer.Haal de velletjes los en leg ze alle veertig meteen tussen een vochtige theedoek tegen het uitdrogen!
Meng het gehakt met het geperste teentje knoflook en het zout en peper.
Bereidingswijze
Leg 1 loempiavelletje in je hand en leg daarop een stukje gehakt. Vouw de punten naar elkaar toe(vorm een driehoek) en plak ze vast met het ei. Vouw daarna de twee onderste punten naar elkaar toe en plak ze over elkaar vast. Verhit in een wadjan olie goed heet tot 180 graden Celsius en laat de pangsit er in gedeeltelijk in glijden. Omdraaien als ze bruin kleuren.
Serveertip
Serveer op een mooi schaaltje met daarbij een lekker pittig chili saus!
Laatste reacties
lijk me erg lekker dankje
heerlijk hapje Groetjes Engelien