Pangsit

  • Indonesisch, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-05-2002

Indische borrelhapjes(40 stuks)

Deel dit recept

Ingrediënten
Pak van 40 loempia vellen, 2 losgeklopte eieren, 500 gram gehakt(h.o.h. of runder), 1 teentje knoflook, zout en peper, 1 fles zonnebloemolie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 wok of 1 grote diepe braadpan

Voorbereiding

Eieren loskloppen, knoflook persen of heel fijn snijden. Snijd de stapel loempiavellen in vieren. Doe 3/4 terug in de diepvries voor een andere keer.Haal de velletjes los en leg ze alle veertig meteen tussen een vochtige theedoek tegen het uitdrogen!
Meng het gehakt met het geperste teentje knoflook en het zout en peper.

Bereidingswijze

Leg 1 loempiavelletje in je hand en leg daarop een stukje gehakt. Vouw de punten naar elkaar toe(vorm een driehoek) en plak ze vast met het ei. Vouw daarna de twee onderste punten naar elkaar toe en plak ze over elkaar vast. Verhit in een wadjan olie goed heet tot 180 graden Celsius en laat de pangsit er in gedeeltelijk in glijden. Omdraaien als ze bruin kleuren.

Serveertip

Serveer op een mooi schaaltje met daarbij een lekker pittig chili saus!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tat2mama avatar
tat2mama 19-02-2018

lijk me erg lekker dankje

guppy34 avatar
guppy34 23-01-2006

heerlijk hapje Groetjes Engelien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten