Tong Veronique

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-05-2002

WW, voor 2 personen; 4 eiwit-V, iets groente-V, 1,5 Vet-V, 1/10 melk-V, 1 fruit-V EN * 80 Kcal / 336 Kj p.p.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 tongfilets van elk 120 gr

75 gr verse zalmsnippers

peper en zout

* 0,6 dl witte wijn

1 eetl fijngehakte sjalotjes of ui

2 theel citroensap

1 eetl dieetmargarine

* 1 theel bloem

0,5 dl magere melk (op kamertemperatuur)

200 gr ontpitte, gehalveerde groene druiven

* 3 eetl zure room

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cocktailprikkers

Bereidingswijze

Bestrooi de vis met peper en zout. Leg de zalmsnippers op de tongfilet en rol deze op. Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker en leg ze in een anti-kleefpan. Voeg wijn, sjalotjes (ui) en citroensap toe en laat 2 a 3 minuten zachtjes pocheren tot de vis gaar is. Schep de vis voorzichtig uit de pan op een verwarmd bord en houd warm. Doe het kookvocht in een kopje. Verhit de margarine in een pannetje, voeg de bloem toe en al roerende de melk met het kookvocht tot een dikke saus onstaat. Voeg de druiven toe. Haal de saus van de warmtebron en voeg dan de zure room toe.

Serveertip

Serveer de saus over de vis.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten