1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kip met drie borreltjes in de pan

Kip met drie borreltjes in de pan

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-05-2002

Ingrediënten 4 personen


Een stuk kip per persoon, kipkruiden, bloem, worteltjes, prei, selder, sjalotten, champignons, room, vloeibare kipfond, boter. Niet vergeten: een glaasje rode porto, een glaasje droge sherry, een glaasje wiskey.


Verder heb je nodig


Diepe sauteuse (kom die in de oven mag)


Lekker lekker lekker lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Draai de stukken kip in de kipkruiden en bloem en zet even koel. Snij de groenten tot mirepoix.

Bereidingswijze

De kip even bakken aan beide kanten en opzij zetten. Intussen de fijngesneden groenten aanstoven en er een deciliter fond bijgieten alsook de room, de wiskey, de porto en de sherry. In de oven op 200? laten gaarworden. Binden met wat bloem die je eerst in een tas met water gemengd hebt.(om klonters te vermijden)

Serveertip

Met gebakken aardappeltjes en een lekker wit wijntje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van broderieanglaise


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van broderieanglaise
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top