1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Gevulde bonbons

Gevulde bonbons

Door: reve51

  • Chinees,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 21-05-2002

Ingrediënten


Ca 565 gr. lychees, uit blik60 gr. gemberbolletjes, in stukjes
gehakt170 gr. bittere- of melkchocolade1 eetl. roomboter



Een chocolaatje van Chinees-Engelse afkomst, met lychees en gembervulling.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Giet de lychees af.Leg ze met het gat naar beneden op een stuk
keukenrol om te drogen, ca 1 uur.Snij de gember in kleine reepjes of
stukjes.Stop de stukjes voorzichtig in de holte van de lychees.

Bereidingswijze

Laat de chocolade au bain marie smelten en roer er de boter door
Als de chocolade helemaal gesmolten is haal je het van het vuur af en
laat het dan even afkoelen.Dip elke gevulde lychee in de gesmolten
chocolade, zorg dat hij helemaal bedekt wordt.Heb je nog chocola
over als alle lychees bedekt zijn, schenk dan een heel dun straaltje
over de bonbons heen, ter decoratie.Koel ze tot ze helemaal koud
zijn.

Serveertip

Lekker bij de koffie of thee, maar ook ter afsluiting van een Chinese
maaltijd.Het recept is afkomstig van de site van een Chinees restaurant in Londen.Eet smakelijk



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top