Geroerbakken gehaktballetjes met sojasaus
- Chinees, Bijgerecht
- 20-30 min.
Vlees met groente
Ingrediënten 3 personen
50 gr. grotchampignons, in plakjes
25 gr. wortel, in julienne
bestuiven
Voor de marinade:
1 theel. maizena2 theel. water
suiker
Voor de saus:
bouillon
suiker
Voorbereiding
Mix de marinade door het varkensgehakt.
Maak er 6 balletjes van, of
maak er andere vormen van als je dat leuker vindt.
Bestuif de balletjes
licht met maizena.
Blancheer de kool, in kokend water.
Haal het er met een schuimspaan snel weer uit en laat het uitlekken.
Arrangeer op een serveerschaal en houd het warm.
Bereidingswijze
Bak in 2 eetlepels arachideolie de gehaktballetjes in een wok tot ze
lichtbruin zijn.
Doe er de champignons, mais, wortel en sausmix bij.
Dek de wok af, zet het vuur laag en laat de gehaktballetjes in ca 3
minuten gaar worden.
Serveertip
Schep de balletjes op de Chinese kool en geef er rijst bij.
Eet smakelijk