Geroerbakken gehaktballetjes met sojasaus

  • Chinees, Bijgerecht
  • 20-30 min.

Vlees met groente

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
  • 200 gr. varkensgehakt
  • 150 gr. chinese kool, in dunne reepjes

  • 50 gr. grotchampignons, in plakjes
  • 25 gr babymais, in schijfjes

  • 25 gr. wortel, in julienne
  • maizena om de gehaktballetjes mee te
    bestuiven
    Voor de marinade:
  • 1 theel. lichte sojasaus

  • 1 theel. maizena2 theel. water
  • 1/2 theel. zout
  • 1/2 theel.
    suiker
    Voor de saus:
  • 1 eetl. lichte sojasaus
  • 125 ml.
    bouillon
  • 1 1/2 theel. maizena
  • 1 theel. donkere sojasaus
  • 1 theel.
    suiker
  • 1 theel. rijstwijn of zoete sherry
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Mix de marinade door het varkensgehakt.
    Maak er 6 balletjes van, of
    maak er andere vormen van als je dat leuker vindt.
    Bestuif de balletjes
    licht met maizena.
    Blancheer de kool, in kokend water.

    Haal het er met een schuimspaan snel weer uit en laat het uitlekken.

    Arrangeer op een serveerschaal en houd het warm.

    Bereidingswijze

    Bak in 2 eetlepels arachideolie de gehaktballetjes in een wok tot ze
    lichtbruin zijn.
    Doe er de champignons, mais, wortel en sausmix bij.

    Dek de wok af, zet het vuur laag en laat de gehaktballetjes in ca 3
    minuten gaar worden.

    Serveertip

    Schep de balletjes op de Chinese kool en geef er rijst bij.
    Eet smakelijk

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    chin-chin avatar
    chin-chin

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten