kipfilet in folie

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-05-2002

lekker met een kaasausje

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 kipfilets (a 125 gr)- 200 gr aardappelen- 2 tomaten- 100 gr broccoli- 1 ui- 2 el boter- peper- zout- mexicaanse kruiden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote stukken aluminiumfolie

Voorbereiding

de kipfilets kruiden met de mexicaanse kruiden en wat peper en zout. de aardappelen schillen en in plakjes snijden- de brocoli in kleine stronkjes verdelen en de ui in ringen snijden en de tomaat in kleine blokjes

Bereidingswijze

de aluminiumfolie insmeren met de margerine. hierop de ui leggen, hierop de brocoli verdelen. hierop de tomaat verdelen. hierop de kipfilet leggen. hieromheen de aardappelplakjes neerleggen. dit allesnog wat peper en zout geven. en de 1 el margerine per pakketje erover verdelen. het pakketje dichtvouwen. dan ca. 60 min eerst op 180 graden half uurtje later op z'on 200 graden en tegen het eind aan 225 graden.

Serveertip

met kaassaus:
1 pakje slagroom met 1 dl kippenbouillon aan de kook brengen en enkele minuten rustig laten pruttelen. dan 2 tl mosterd toevoegen, peper, zout en ietsjes nootmuskaat. de kaas erin verdelen en laten smelten. eventueel nog wat bindmiddel gebruiken als je deze te dun vind.

Laatste reacties

yammud avatar
yammud 10-09-2002

heeeeeeeeel lekker en gezond

yammud avatar
yammud 10-09-2002

heeeeeeeeel lekker en gezond

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten