Indonesische gehaktballen

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 500 gr rundergehakt

  • 2 verse rode pepers gehakt

  • 1 theelepel gemalen ketoembar

  • ? theelepel djinten

  • ? theelepel koenjit

  • 4 kemirienoten

  • ? theelepel bruine basterd suiker

  • ? theelepe trassi

  • ? theelepel tamarinde

  • 4 sjalotjes, fijngehakt

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 2 eetlepels geraspte kokos

  • zout

  • 4 eetlepels arachide olie

  • 2 kleine eieren, losgeklopt

  • 1 dl dikke santen


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe de pepers, kruiden, kemirienoten, suiker, trassi en tamarinde in een vijzel. Voeg daar de sjalotjes, knoflook, geraspte kokos en zout aan toe en wrijf alles fijn met de stamper.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok of zware bakpan.
Bak het mengsel snel op een matig vuur tot het bruin en krokant is.
Schep het mengsel met een schuimspaan in een zeef, laat het uitleken. Nogmaals fijnwrijven.
Meng driekwart van het mengsel met het gehakt en de eieren en maak van dit geheel kleine ballen of kroketjes van ongeveer 4 cm doorsnee.
Bestrijk de overgebleven kokosmelk met een kwastje over de ballen en leg de ballen op een grillplaat in de oven en grilleer deze ca. 4 minuten per kant. Regelmatig bedruipen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

recepten_van_omalidy avatar
recepten_van_omalidy

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten