Kipfilets a l'Orange

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-05-2002

Kip met sinaasappel, een heerlijke en feestelijke combinatie.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets (samen zo'n 500 g.), 2 a 3 sinaasappels, 2 eetl. bloem, zout, witte peper, 1/2 theel. kerriepoeder, mespuntje cayennepeper, 2 eetl. zonnebloemolie, 80 g. boter, 2,5 dl. gevogeltefond, 4 eetl. likeur met sinaasappelsmaak zoals grand marnier, 1/2 eetl. limoen- of citroensap.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de sinaasappels dik en snijd dan de partjes tussen de vliezen uit. Vang hierbij het sap op en bewaar ook het gezeefde sap.
Schep in een diep bord de bloem, zout, peper, kerrie en cayenne door elkaar. Wentel de kipfilets door het bloemmengsel.

Bereidingswijze

Verhit een koekepan en laat de olie en 30 g. boter heet worden (leg de rest van de boter op de koudste plek in de koelkast). Bak de kipfilets in 10 a 12 min. goudbruin. Haal ze uit de pan en houd ze tussen voorverwarmde borden warm.
Verwijder de bakboter/olie uit de pan. Blus de pan met 1 dl. water. Roer de aanzetstels van de bodem van de pan los. Laat alles zolang koken tot niet meer dan de helft van het vocht is overgebleven. Schenk dit door een zeefje in een pannetje. Voeg fond, sap en likeur toe en breng alles aan de kook. Maak op smaak met limoensap, zout en peper en warm de sinaasappelpartjes in de saus op. Breng opnieuw aan de kook en klop er tenslotte de koude boter in blokjes door. Schep de saus over de kip.

Serveertip

Heerlijk met gebakken krieltjes of aardappelkroketjes en broccoliroosjes of haricots verts.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten