Pijpmacaroni met Mexicaanse shoarmasaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-05-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 3 paprika?s(geel, rood, groen)
  • 1 grote ui
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gr)
  • 400 gr shoarmavlees
  • 4 eetlepels olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 potje Italiaans gekruide tomatensaus
  • 400 gr pijpmacaroni
  • 1 blikje rode kidneybeans
  • 1 blikje mais op zijn Mexicaans (300 gr )
  • peper en zout
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    De paprika?s schoonmaken en in stukjes snijden, de ui pellen en snipperen. De tomaten fijnprakken. In een braadpan de olie verhitten en het shoarmavlees al roerend bruin bakken. De stukjes ui en paprika 2 minuten meebakken en met paprikapoeder bestrooien. De tomaten en hun sap en de inhoud van het potje saus toevoegen en al roerend aan de kook brengen. De saus zachtjes 10-15 minuten laten koken. Ondertussen de pijpmacaroni in ruimkokend water met zout in14- 16 minuten beetgaar koken. De bonen en de mais laten uitlekken en de laatste 4 minuten in de saus mee warmen. De saus op smaak brengen met peper en zout en bij de macaroni serveren.

    Serveertip

    Variatie: een tot twee gesnipperde spaanse pepertjes met de paprika?s meebakken. Het shoarmavlees door 1 in reepjes gesneden kipfilet en 250 gr rul gebakken gehakt vervangen. De pasta met geraspte boerenkaas serveren.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten