Pijpmacaroni met Mexicaanse shoarmasaus
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 20-05-2002
Ingrediënten 4 personen
Bereidingswijze
De paprika?s schoonmaken en in stukjes snijden, de ui pellen en snipperen. De tomaten fijnprakken. In een braadpan de olie verhitten en het shoarmavlees al roerend bruin bakken. De stukjes ui en paprika 2 minuten meebakken en met paprikapoeder bestrooien. De tomaten en hun sap en de inhoud van het potje saus toevoegen en al roerend aan de kook brengen. De saus zachtjes 10-15 minuten laten koken. Ondertussen de pijpmacaroni in ruimkokend water met zout in14- 16 minuten beetgaar koken. De bonen en de mais laten uitlekken en de laatste 4 minuten in de saus mee warmen. De saus op smaak brengen met peper en zout en bij de macaroni serveren.
Serveertip
Variatie: een tot twee gesnipperde spaanse pepertjes met de paprika?s meebakken. Het shoarmavlees door 1 in reepjes gesneden kipfilet en 250 gr rul gebakken gehakt vervangen. De pasta met geraspte boerenkaas serveren.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties