mexicaanse rode bonenschotel met tortilla chips

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-05-2002

hoofdgerecht, pittig, snel te bereiden. goed voor te bereiden.
recept speciaal voor bereiden in de magnetron.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 grote ui
1 kleine rode spaanse peper
1 groene paprika
1 vleestomaat
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
1 dl gezeefde tomaten
1 zakje taco seasoningmix
1 blik rode bonen nettogewicht 400 g
1 blikje mais nettogewicht 150 g
peper, zout
1/2 zak tortilla chips mild
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
magnetron

Voorbereiding

pel en snipper de ui.
maak de spaanse peper schoon, verwijder de zaadjes, snijd de peper in kleine stukjes
maak de paprika schoon, snijd deze in kleine stukjes.
dompel de tomaat in 10 tellen in kokend water, verwijder het velletje en zaadjes en snijd vruchtvlees in blokjes.
doe de olie in een glazen schaal.
pers het teentje knoflook erboven uit.
roer de ui, spaanse peper, paprika, tomaat, gezeefde tomaten, 1/2 dl water, taco seasoning mix, rode bonen met vocht en de maiskorrels erdoor.

Bereidingswijze

verwarm de bonenschotel afgedekt 10 minuten op 700 Watt. schep het gerecht regelmatig door.
breng op smaak met peper en zout en strooi de tortilla chips (evt in stukjes) erover.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten