sushi
- Japans, Tussengerecht
- 20-30 min.
japanse hapjes.
Ingrediënten 4 personen
1pond japanse rijst .gekookte wortelen ,komkommer,bleekcerderij,1 pak nori zeewiersheets.wasabi.azijn/gember/zout en suiker tot een samenstelling maken.Wat soya saus van kikkoman.
Benodigdheden
een sushi bamboe matje,1lepel om de rijst te scheppen.een schaal om het te serveren een vlijmscherpe mes en een snij plankje.
Voorbereiding
De rijst gaar koken in een pannetje met water.Deze begieten met de samensteling van azijn /gember/zout en suiker.
De groenten als friet vorm snijden en even in eenpannetje op koken .
Bereidingswijze
De nori sheets even op een zachte vuur roosteren niet te lang eventjes maar.
Dan deze op het matje doen en dan met de rijst een strookje maken.De groenten er bij doen /de wortelen/bleekcelderij/komkommer .En dan oprollen met het matje strak.Deze rolletjes aan de kant doen.Alles oprollen tot dat het af is.
Dan de rolletjes op een snijplank doen en in 5cm dikte snijden wel de uiteinde eerst weg snijden.
Serveertip
serveren met wasabi en kikkoman soya saus samen roeren op een klein platte saus schaaltje.