1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Biefstuk
  5. Salade met biefstuk en gedroogde tomaat

Salade met biefstuk en gedroogde tomaat

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-05-2002

Ingrediënten 4 personen


200 g gemengde salade, 4 biefstukjes (a 125 g), 4 eetlepels balsalmico-azijn , 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels tomatensap, 8 gedroogde tomaten (op olie wat van de olie), 1 theelepel franse mosterd , 1 theelepel zwarte peper (grofgemalen), 200 g champignons.


Verder heb je nodig


Koekepan met anti-aanbaklaag


Heerlijke, warme salade.290 kcal p.p.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijf (masseer) de biefstukken in met een lepeltje van de tomatenolie en de peper. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.

Bereidingswijze

Roer een dressing van de azijn, de mosterd, de mayonaise, het tomatensap en de tomatenolie. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag, draai het vuur iets lager en bak de biefstuk (zonder toevoeging van extra vet) aan beide kanten bruin en rose van binnen (ca. 2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de biefstuk). Beweeg het vlees tijdens het bakken langzaam over de bodem van de pan. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten. Bak de champignons al omscheppende 3 minuten in de droge koekenpan, op een hoog vuur. Verdeel de sla, de warme champignons, de reepjes gedroogde tomaat en de sla over 4 borden. Snijd de biefstukken in dunne plakjes en leg ze op de salade.

Serveertip

Lekker met warm ciabattabrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top