1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Chinese dipsaus

Chinese dipsaus

  • Slanke keuken,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-05-2002

Ingrediënten 4 personen


1 eetlepel natriumarme sojasaus, 4 eetlepels rijstazijn of wittewijnazijn, 1 teentje knoflook fijngesneden, 1 worteltje geraspt, 1 cm gemberwortel geraspt, 1 eetlepel suiker, 1 klein spaans pepertje zonder de zaadjes, fijngehakt, 1 dl sinaasappel- of ananassap, 1 theelepel maizena, 1 bosuitje in ringetjes.



Voor degenen die van een lekker sausje houden, maar ook hun gewicht in de gaten houden. ca. 40 Kcalorien per "portie"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de sojasaus, de azijn, de knoflook, de wortel, gember, suiker en Spaanse peper in een roestvrijstalen steelpan Voeg sinaasappelsap toe maar houd 1 eetlepel achter. Breng alles aan de kook, draai het vuur laag en laat de saus ca 5 minuutjes zachtjes koken tot hij licht begint te binden. Roer de maizena aan met het achtergehouden sinaasappelsap en roer het door de saus. Breng alles opnieuw aan de kook en blijf roeren tot de saus dik genoeg is om de achterkant van een lepel te bedekken. Voeg de ringetjes bosui toe en neem de saus van het vuur.

Serveertip

Serveer warm of op kamertemperatuur. Gebruik de saus hoe en waarbij je maar wilt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top