Geroosterde gamba?s & vietnamese dip

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-05-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
12 gamba?s, 4 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels chili-olie, het sap van 2 limoenen, 1 eetlepel vissaus.

Voor de dip:
2 plakjes gesneden knoflook teentjes, 1 fijngesneden Spaanse peper (zonder zaadjes), 1 eetlepel basterdsuiker, ? fijngesneden limoen, 1 a 2 eetlepels vissaus.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grillpan

Voorbereiding

Spoel de gamba?s kort af. Maak nu eerst de marinade. Meng hiertoe 4 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels chili-olie, het sap van 2 limoenen, 1 eetlepel vissaus. Giet in een kom dit mengsel over de gamba?s en laat de gamba?s hier minstens een kwartier in marineren.
Maak intussen de dip.

Bereidingswijze

Stamp de knoflook, de Spaanse peper en het zout fijn in een kom. Roer de limoen met sap, de vissaus en ongeveer 4 eetlepels water erdoor. Verwarm de grillpan. Leg de garnalen in de pan en rooster ze ca. 5 minuten totdat de binnenkant niet meer doorzichtig is. Om te voorkomen dat de gamba?s uitdrogen, moet je ze niet te lang in de pan liggen!

Serveertip

Serveren met een salade en wat stokbrood

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten